Bilder från Sevalla Bygdegård

Bygdegården utomhus

Sevalla bygdegård ligger vackert belägen bredvid den natursköna Sagån i Sevalla. Entrétrappan på framsidan är ett populärt ställe där man lätt hamnar för att svalka av sig efter dansen på dansgolvet. På baksidan av bygdegården finns en väl tilltagen gräsplan som inbjuder till utomhusaktivitet. Här finns även en ramp för rullstolsbundna att enkelt komma in i lokalen. Parkeringen rymmer tillräcklig med bilar för de riktigt stora festerna.  På framsidan finna även flera utomhusbord/bänkar där man kan sitta och njuta.

Bygdegården inomhus

Entré

Det första du ser när du kommer in är en välkomnande stor entré med generösa ytor och en soffgrupp för välkomstmingel. En stor garderob för ytterkläder finns så klart. Här finns även 3 st toaletter varav en är handikappanpassad.

Stora salen

I den stora salen finns bord och stolar för 120 personer, som vid behov enkelt kan tas fram. Den stora salen rymmer 160 sittande personer. Den stora scenen med en magnifik oljemålning som bakgrund är perfekt för uppträdanden och levande musik. A/V-utrustning med tillhörande högtalare, datorprojektor i taket samt ”discoljus” från scenen finns för tillställningar när du vill ha musik till festen, konserten eller till bröllopsfesten. Lokalen är även utrustad med hörslinga. Efter maten skjuter du lätt undan bord och stolar åt sidan eller tillbaka under scengolvet. Sen kan dansen börja!

Lilla salen

Den lilla salen rymmer 40 personer och är perfekt för gruppsamtal och möten/konferenser. Med en skjutdörr kan du stänga mot den stora salen för en gemytligare känsla.

Köket/maten

Bygdegården har ett stort och fullt utrustat kök. Matservis inklusive glas till 120 personer finns för de riktigt stora festerna. Köket är utrustat med snabbdiskmaskin, kaffebryggare med två serveringsstationer för snabb kaffeservering, två hushållsspisar, tekokare, fullstor kyl- och frys och mikro. Serveringsvagn finns för att lätt köra ut mat eller hämta in servisen efter avslutad måltid.

Söker du cateringfirma till ditt arrangemang rekommenderar vi Cecilias Catering. Mer information hittar du här.

Källaren

Källaren rymmer bastu med dusch/toalett och ett omklädningsrum. Det finns även ett trevligt mindre gym för dig som vill träna.

Omgivning/Sevalla kyrka

Sevalla kyrka är en uppskattad plats för dop, bröllop och konserter. Kyrkan ligger endast ett stenkast från bygdegården. Här kan du se vad som är på gång och titta på bilder från kyrkan.

Bygdegården ligger vackert belägen intill Sagån. Ta en tur ut på träbron och njut av brusande vatten samt den vackra kvarnen i bakgrunden. Intill bygdegården finns både häst- och kohagar, och har du lite tur finns djuren där som skapar en lantlig idyll.